HELPING DOLLS

HELPING DOLLS

Charitativní projekty, kterých se zúčastňujeme, si dost vybíráme. Časové a kapacitní možnosti nám nedovolují takové množství, jaké bychom si představovali, ale když můžeme, pomůžeme!

Jeden z těch, které nikdy neodmítneme je Helping Dolls. Jak už název napovídá, pomáhají panenky. Kultovním „barbínkám“, nejoblíbenějším holčičím panenkám, oslovení návrháři navrhují krásné šaty a šperky nebo jim dávají kreativní image. Panenky se poté draží a výtěžek putuje organizaci FOD, která pomáhá dětem v nouzi – bez rodičů a rodin.

Většina z nás měla a má to štěstí, že mámu a tátu má. Jsou ale děti, které, tuto pro nás samozřejmost, nikdy nepoznali a taková pomoc se rozhodně neodmítá. A víte co? Navíc nás to ještě baví!

Pamatujete si na tu dobu, kdy jsme barbie, my holky, převlékaly a hrály si na dospělé? Tahle panenka pro nás byla hrdinka, se kterou jsme podle našeho postupujícího věku žily svůj život a sen. A teď se díky skvělému Františku Andělovi, který tuto charitativní akci založil a již po několikáté organizuje podaří splnit nějaký sen třeba zrovna takové malé holčičce. Jsme rádi, že můžeme být u toho!

Loni jsme zaznamenali s našimi panenkami ohromný úspěch. Jedna z nich byla druhou nejhodnotněji draženou a my díky ní dětem v nouzi mohli předat 21 500 Kč, za druhou panenku 10 000 Kč. Jsme moc zvědaví, jak to bude letos… Dohromady se pak vybralo 336 500 Kč!

Loni jsme se orientovali na něžnost, kytky, princezny. Letos jsme vsadili na Den a Noc. Naše černá královna má šaty z těžkého černého sametu, jemně lemované zlatými detaily. Korunkou na jejím looku (pardon, vlastně tiárou 🙂 je impozantní vyšívaná čelenka. Ta druhá je svěží jako letní denní vánek – šaty jsou ušité z lehkého slunečného hedvábí a bez zbytečného zdobení. Méně je někdy více…. Hádejte, která je Nikol a která Kuby?

A vlastně, co vy na takovou malou soutěž? Napište na náš fb, za kolik si myslíte, že se letos naše panenky vydraží. Ten, kdo se s částkou nejvíce přiblíží, dostane od nás triko Poner. Vítěze dáme vědět hned po dražbě.

DALŠÍ ČLÁNKY