NAŠE PRVNÍ PŘEHLÍDKA

NAŠE PRVNÍ PŘEHLÍDKA

Jak už víte, v listopadu jsme uspořádali naši první autorskou přehlídku v Praze. Slíbila jsem vám, že o ní něco napíšu, takže sice se zpožděním, ale tady jsou naše zážitky, emoce a příběhy.

JDEME DO TOHO!

Vrháme se do všeho po hlavě a tak poté, co jsme si řekli, že 6 měsíců na přípravu přehlídky je v našem pracovním nasazení málo, jako pořádní střelci jsme ji nakonec organizovali zhruba měsíc před dnem konání. Šibeniční termín byl začátek několika týdnů neuvěřitelného stresu, žaludečních nervóz, mého pláče i křiku a Kubova nonstop navrhování a šití.

Nejsme supermani, takže je třeba říct, že bez notné dávky pomoci zvenčí bychom to nezvládli. Svěřili jsme se do rukou eventové agentuře Fox Hunter, které patří ještě jednou (po kolikáté už?) naše velké díky. Není totiž, když na něco sami nestačíte, ostuda, říct si o pomoc. Pro mě je sice trochu obtížné delegovat práci na druhé, ale musela jsem. A vyplatilo se to!

ZDÁNÍ VS REALITA

Původně jsem myslela, že přehlídka bude v nádherných prostorách House of music, kterým tímto děkuji za nabídku, jenže velmi záhy jsem zjistila, že za a) počet míst versus náklady, to fungovat nebude a za b) ve chvíli, kdy jsem na sociálních sítích začala zveřejňovat, že přehlídka bude, zájem byl tak obrovský, že by se tam lidi stejně nevešli. Našla jsem ale důstojnou náhradu, prostory v nově postavené budově DRN na Národní třídě. Také 2. patro této budovy mělo svou premiéru. Naše přehlídka byla první akce, která se tam uskutečnila. (A všichni, kdo měli zájem na naši přehlídku přijít, se tam stejně nedostali. Vlastně to bylo o tom, kdo byl nejrychlejší a lístky si zamluvil jako první.)

 

Troufám si říct, že mám jednu krásnou vlastnost: když jsem v opravdu neúnosném velkém stresu, tak se směju. A tak se zhruba týden před přehlídkou spolu se mnou smál celý ateliér, protože do poslední chvíle nebylo jasné, jestli tam ta přehlídka bude. Dovedete si to představit? Nejen na sociálních sítích, ale na pozvánkách, vstupenkách, v komunikaci s médii, prostě všude, byla napsána tahle adresa. A já nevěděla… Jsme mladý, v hodně záležitostech stále důvěřiví a pořád se učíme nové věci. Tady třeba to, že dobré slovo a stisk ruky není totéž, co podepsaná smlouva… V ateliéru jsem si dělala legraci, že přehlídka na Národní sice bude, ale venku na chodníku. Haha, hrdinka. Doma jsem nespala, brečela a moje kruhy pod očima byly vidět i pod make-upem… Zkrátím to – vyšlo to!

DEN D.

Hned ráno část našeho týmu nastoupila do backstage a připravovala šaty. Další v ateliéru šíleli, jestli je všechno jak má být a dodělávaly se šaty. Vizážistky od Dermacolu líčily naše krásné modelky a hostesky a vlásoví mágové ze salonu Libora Šuly je česali a holky se pomalu připravovaly. Šaty se žehlily a kontrolovaly, počítaly se jmenovky, připravovaly se k nim kožichy zapůjčené paní Marcelou Ristelli. Trochu strach jsem měla snad jen z koutku, kde bylo klenotnictví Beny. Jejich šperky, které modelkám na přehlídku poskytli, stály ne menší, ale větší jmění… Hostestky jsme oblékli do našich hedvábných kalhot a tílek. Původně zamýšlených jako noční komplet jsme zjistili, jak šik je to na běžné nošení. Nezkusíš, nevíš 🙂

PROSTORY A PARTNEŘI

Prostory byly nádherné. Zhruba 40 metrů dlouhé molo lemovaly kmeny stromů, živý mech a jak se na pohádku o Sněhurce sluší a patří, také trpaslíci. Celá ta nádhera byla obsypána křišťálovým deštěm od Preciosy, našich milých partnerů nejen pro tento večer. Na každé jedné z průzračných židlí čekalo na naše hosty krom jmenovky i jablíčko (mňam, ta byla ale šťavnatá).

 

Šikovní barmani míchali tři druhy drinků z Campari, na osvěžení byla k dispozici značková voda Aqua Angels, pro unavené delikátní káva od Nordbeans, k degustaci byly podávany mušle od BPR Gourmet, které připravoval michellinský kuchař Ondřej Molina, na jazyku se milovníkům sladkého potěšení rozplývala luxusní čokoláda plněná pravým šampaňským Marches Pralines, krásné hostesky od firmy GLO, pro které jsme navrhli šaty nabízeli nikotinu chtivým elektronické cigarety. Dámy se mohly na vlastní kůži seznámit s kosmetikou Phyris. Pánové už před vstupem do budovy obdivovali luxusní BMW od našich partnerů, firmy Kopecký, kteří nám laskavě půjčují jejich krásné vozy již několik let a byli našimi partnery i na této akci.

HOSTÉ

Musíme říct, že bylo strašně krásné pozorovat, jak lidé korzují, potkávají se a seznamují, baví se a zkouší některé z pro ně připravených zážitků a dobrot. A taky musím poznamenat, že dámy, které jsme na přehlídce s bráchou viděli, byly nádherné! (Pánové prominou, ale tohle se týká žen, jejich výběr šatů a outfitů). Máte naši obrovskou poklonu: tolik stylu, šmrncu a osobitosti pohromadě – dechberoucí zážitek! A co nás zahřálo u srdce, kolik z vás, milé slečny a dámy, přišlo oblečených v nějakém našem kousku. Nejde vyjádřit slovy, jak hezký pocit to je.

PŘEHLÍDKA A MODELKY

Bylo k osmé večerní a naše kamarádka a moderátorka v jedné osobě Veronika Farářová, ohlásila začátek. Hosté na židle, prosím, hudba prosím, modelky za sebou, jak se nacvičovalo v choreografii, prosím, pomocnice na převlékání na místa, prosím a bože nedopusť, aby se něco podělalo. PROSÍM!!!

 

45 minutová přehlídka proběhla bez jediného zádrhelu. Hudba hrála, světla svítila, technika šlapala (díky Borovka). 14 nádherných modelek, díky naší dlouhodobé spolupráci většina z nich už i kamarádky, odvedly perfektní práci. Moc jim všechny šaty slušely, na mole byly jako princezny a věřím, že díky jejich profesionalitě a úsměvům, které na všechny strany rozdávaly, uběhla přehlídka až moc rychle.

 

Koktejlky střídaly plesové šaty, plesové šaty pak svatební. To Kubovo nonstop šití čítalo na 80 šatů, které jsme našim hostům předvedli! Závěrečné bílé šaty s ohromným zdobeným límcem, které se dodělávaly na poslední chvíli (samozřejmě) patřily Sněhurce Nikol Švantnerové. Potlesk při defilé nebral konce. A v tuhle chvíli mi taky tekly slzy.

POCITY

Štěstí, úspěch, pokora, tým, spolupráce, partneři, externisti, splněný sen, klienti, hosté, dřina, strach, úleva, radost, oslava – tahle slova jsou moje i Kubovi pocity a také lidé, kteří všichni k téhle velké akci do jednoho patřili.

Byla to podle mě perfektně odvedená práce.

 

A ještě jedno slovo. Díky! Děkuji vám všem, kteří nás registrujete, kterým se naše práce líbí, i těm z vás, kteří nás sledují a podporují.  Bez vás by to nešlo!

PŘEDSEVZETÍ DO NOVÉHO ROKU

Další přehlídka, ale!

– jsem ponaučená, že narychlo a ještě uprostřed roku je velmi obtížné shánět partnery, takže s tím musím začít dřív. A pevně věřím, že po tomto úspěchu budou potencionální partneři ochotnější poslouchat a jít do toho s námi. (Víte, že já sama jsem velkým zastáncem fb, insta a dalších pomocných marketingových nástrojů. Já i naše modelky a oslovená média, všichni jsme do té akce daly v tomto směru co nejvíc to šlo a myslím, že naši partneři, bez kterých by se přehlídka neuskutečnila, byli nadšení. Takže pro příští akci – pojďte do toho s námi!)

– potřebujeme větší prostor, abyste se nám tam všichni vešli. Cokoliv budeme domlouvat, bude „černé na bílém“ a stvrzené podpisem.

– už s Kubou nechceme zažít ty příšerný nervy, takže na ní začneme pracovat hodně brzy. Laťku máme postavenou velmi vysoko. Ale my ji úspěšně zdoláme! Věřím nám!

– a nebudu se stresovat! Znáte někdo nějaký trik, jak se této vlastnosti zbavit? 🙂

 

Pusu Nikol

DALŠÍ ČLÁNKY