AMERIKA, ZEMĚ SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

AMERIKA, ZEMĚ SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

Chtěla jsem vymyslet nějaký originální nadpis, ale celá tato akce byla tak jedinečná a neuvěřitelná, že mám pocit, že jednoduchost je tady na místě.

Bylo to rychlé. Ale to většinou všechny zásadní a důležité věci v životě bývají. Pozvání přišlo od Indiry Gumarové, manželky českého velvyslance v Americe pana Hynka Kmoníčka. Indira je úžasná žena, která organizuje spoustu akcí spojených s módou a kreativitou nejen u nás, ale právě také v USA. Byli jsme pozváni spolu s návrháři z Malty, Slovinska a USA. Za každou zemi pouze jedni jediní, troufnu si říct „vyvolení“ návrháři a reprezentanti dané země.

Datum padlo na 23. března a přehlídka se konala v nádherných prostorách Perry Balmont House ve Washingtonu. 8 šatů (že to zní jako název filmu ?), tolik jsme jich měli prezentovat. Na přehlídku jsme vybrali několik šatů, které jste už viděli a samozřejmě ušili také nové, které vám nyní představíme.

Jejich výběr jsme přizpůsobili charakteru přehlídky. Jasně, že jsme se chtěli pořádně blýsknout, takže naši přehlídku zahajovaly šaty ze sítě Crystal Net, kterou nám na míru připravila Preciosa, a které jste mohli vidět na Nikol Švantnerové na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Ráda bych se tady s dovolením pozdržela u Preciosy. Je to společnost, která s námi spolupracuje a podporuje nás od těch nejranějších začátků, kdy nebylo vůbec jasné, jak a jestli vůbec budeme v naší vizi a kariéře módních návrhářů postupovat. Oni nám věřili a možná to byl jeden z těch podnětů, proč i my věřili sami sobě a dřeli a makali. Spolupracovali s námi i na této přehlídce, a právě jejich nádherné kameny a křišťály jsme na šaty přidávali a použili jsme je i na doplňky jako kabelky a boty, které jsme tam také prezentovali. Děkujeme vám za důvěru, kterou nám projevujete a věřte, že vaší spolupráce si velmi velmi vážíme.

Zmínila jsem charakter akce. Představte si sál plný politických a business špiček světového formátu. Bez nadsázky, nikdy v životě jsme nic podobného neviděli a nezažili. Tihle lidé musí dbát určité korektnosti a etik(et)y, i v oblékání. Proto jsme se kromě našich blýskajících se šatů rozhodli ukázat také kostýmy, kostýmové společenské šaty, řekněme střízlivější a elegantnější společenské kousky (vhodné pro lidi jejich formátu) doplněné o náš rukopis vyšívaných detailů, kamenů a krystalů. Udělali jsme dobře.

Chcete vědět, jaké šaty a z jakých materiálů a komponentů jsme s sebou vezli? Tady jsou…

Celá v černém – černé sametové sako s krátkými rukávky z hedvábného šifonu s dlouhou plizovanou sukní také z hedvábného šifonu. Outfit je doplněn o úzký pásek zdobený kameny Baguette MAXIMA Chain firmy Preciosa, které zdobily i ramena saka.

Modrý business kostým – sako zavinovacího střihu s delším páskem a pouzdrová sukně jsou ušity ze žoržetu s hedvábnou podšívkou. Sako je pak vyšito multibarevnými kameny Preciosa, které hází desítky odlesků od žluté přes růžovou až jemně zelenou.

Jemné růžové – nádherné šaty, které se mohou nosit pouze s body nebo dlouhou spodničkou. Jsou ušity z luxusní celovyšívané krajky. Pásek je posetý kameny Preciosa. Do Washingtonu jsme k nim pak navrhli ještě velké náramky z pštrosího peří.

Nejtřpytivější a nejblýskavější – šaty ze sítě Crystal Net vytvořené na míru jen pro nás. Na tyto šaty bylo použito 150 tisíc křišťálových kamenů typu Maxima, které odráží neuvěřitelných 364 paprsků světla. Jedná se o nejtřpytivější kámen na světě! Od Preciosy.

Důstojná elegance –  černobílé šaty, kdy vrchní část šatů je ušita z hedvábného sametu a sukně je vytvořena z vrstvené francouzské krajky, která je použita i na rukávky.

Modré mámení – to jsou šaty, ke kterým se váže jeden příběh, který vám možná povíme příště. Jsou neuvěřitelně krásné, jemné až éterické. Jsou ušity z luxusní 3D krajky. Celé šaty jsou ručně dovyšity perličkami a krystaly Preciosa. Pas jsme zdůraznili řetězem z kamenů Preciosa.

Bohaté svatební šaty – základ tvoří korzet, který je potažen látkou vyšitou kameny a křišťály Preciosa, v oblasti prsou je látka velmi hustě vyšitá kameny stejné značky, velká a lehká sukně je ušita z aplikovaného tylu.

Jednoduchá střídmost – zelené společenské šaty úžasně obepínající tělo jsou ušity z elastického žoržetu s vyšší gramáží. Jejich výstřih je doplněn o kameny Preciosa.

Nakonec musíme zmínit i šaty, které jsme navrhli pro samotnou Indiru. Její šaty byly vytvořené z krajky, podšívku jsme ušili z taftu v pudrové barvě. Celé šaty pak byly vyšité kameny a krystaly Preciosa v barvě bílé a růžové.

Obrázky vidíte a sami můžete říct, zda se nám šaty a jejich výběr pro tuto příležitost povedly ?

Chtěla bych jen dodat, že představené modely můžete považovat za takovou první kolekci. To znamená, že dané šaty a outfity budou k dostání v různých velikostech! a budou mít pevně danou cenu. Můžete si o ně psát, volat, říkat… Paráda, že?!

Samozřejmě dál budeme šít i zakázkově. Nemění se nic, náročnost zakázky, časový horizont vytvoření modelu, použití materiálu a komponentů, to všechno je vysoce individuální záležitost, kterou budeme řešit s každou naší klientkou zvlášť.

Oba s Kubou jsme za tuto příležitost nesmírně vděční. Viděli jsme něco, co určitě není běžné, seznámili jsme se lidmi, se kterými bychom se za běžných okolností vůbec neměli šanci potkat, poznali jsme nádherná místa, měli možnost spát na nejkrásnějším českém velvyslanectví světa, stali se součástí velkého módního dne, získali jsme cenné skutečnosti.

Do zahraničí expandovat chceme. Jak jsme ale zjistili, vůbec to není tak jednoduché. Získali jsme několik velmi lukrativních zakázek pro dámy z tzv. americké smetánky a budeme pro ně navrhovat několikery šaty. Na dálku. Vlastně, když to tak píšu, zrovna dnes jedny šaty už odletěly a další budou následovat. Máme z toho velkou radost, protože tyto dámy, budou naše šaty prezentovat na těch nejdůležitějších akcích a budou, jak se říká, viděny. Máme radost, co vám máme říkat! To, co ale nepovažujeme za jednoduché, je administrace, doprava, clo, prostory, komunikace, daně, atakdále atakadále. Musím říct, že je to mnohem složitější, než jsme si mysleli. Co vím určitě, za týden obchod na Manhattanu určitě nebude ? Je to proces. Ale my máme rádi výzvy, takže i do téhle se pustíme!

Závěrem chci s pokorou a láskou poděkovat všem, kteří nám pomohli, pomáhají a věří nám!

DALŠÍ ČLÁNKY