ČESKO-SLOVENSKÝ PLES

ČESKO-SLOVENSKÝ PLES

Je to za námi. A opět to bylo velké, byly tam krásné ženy v nádherných šatech (nejen našich) a ples měl přesně takovou úroveň, jaká se od něj očekává.

Předně musím říct, že Kuba si oddychnul. Stejně jako po každé velké akci, kde ve velkém navrhuje, šije, zdobí, vymýšlí. Já mu letos hodně pomohla tím, že jsem se šaty byla spokojená hned napoprvé. Nesmějte se, se mnou je v tomhle ohledu fakt potíž, vím to o sobě. Ale do tohoto elegantního looku jsem se ihned zamilovala. Musím říct, že i u vás měl velký ohlas, takže se můžete těšit na nový typ šatů. Kdo jste ho ještě neviděl, oblékla jsem upnuté, asymetricky střižené sako s velkým výstřihem a úzkou sukni s rozparkem doplněnou o hedvábný cíp. K tomu jsem měla kabelku z pštrosího peří a krásné nové lodičky. Vše v bílé, vše naší značky.

Nikol Švantnerová byla v šatech z rudého hedvábného dupionu úchvatná. Ona sama velmi dobře ví, jak zacházet s líčením, s vlasy, takže celkový dojem šatů svým lookem jen podtrhla. Co na ní nevidíte, jsou boty. Naše boty. Další PONERKY. Ano, měla jsem je i já, ale podrobně se o nich rozpovídám později. Boty byly ve výrazné fuchsiové barvě stejně jako kabelka, také naší produkce. Máme rádi tyhle hrátky s barvami. Kdekdo se jich bojí, ale není proč. Kombinace zdánlivě nesourodých barev je totiž vysoká módní.

Paní Dejdarovou, nesmírně chic dámu i za běžných okolností (nad jejími outfity se v ateliéru pokaždé rozplýváme), jsme oblékli do střízlivého elegantního hedvábného sametu a vrstvené francouzské krajky. Samet jsme použili na topu a pásku a krajku na sukni a rukávcích. Byl to velmi střídmý a elegantní model. Černobílá krajka, lehká a hravá jako vánek, je společně s důstojným těžkým sametem, velmi vyváženou kombinací.

Nakonec jsem si nechala Moniku. Monika letos nahradila mě, protože její šaty se přešívaly ještě v den plesu. (Aby Kuba náhodou nevyšel ze cviku ?) Křišťálová síť byla jasná a neměnná volba. Ušili jsme z ní top s dlouhými rukávy a nohavičku. Jednu, do rozparku sukně. Netradiční, lehce extravagantní, působivé a luxusní. Přesně jak jsme to chtěli. Monika ale, jako každá z nás, se na sebe dívá kriticky, a tak jsme bílou barvu sukně na poslední chvíli měnili na lehce karamelově hnědou. Cítila se v té barvě podstatně lépe a o to jde. Návrháři nejsou od toho, aby vás oblékli do něčeho, co je podle nich skvostné, ale vy se v tom necítíte. Musíte s těmi šaty souznit. Co nám pár dní po plese říkala, byla nadšená nejen ona, ale i její fanoušci!

Další šaty, které tam byly vidět, byly ty Sněhurčiny. Pamatujete na naši autorskou přehlídku? Tak ty krásné velké bílé. Denisa Spergerová, naše nová Miss Face 2019 k nim měla na hlavě korunku a vypadala opravdu jako princezna.

Netvořili jsme ale jen pro celebrity, ale i pro naše milé klientky. Budu vám je postupně ukazovat ?

Slíbila jsem, že se trochu rozpovídám o našich nových botkách. Elegantních. Lodičkách. Ty, které jsem měla já i Nikol Švantnerová, byly zdobeny pracnými a samozřejmě ručně vytvářenými aplikacemi z křišťálů vám již známé a nám milé Preciosy. Jsou dokonalé a skvostné a jiné a vy je můžete mít taky. V jakékoliv barvě budete chtít.

My tyhle akce máme moc rádi. Je to pro nás nejen společenská událost, ale i ta pracovní. Potkáváme spoustu zajímavých lidí, známých i přátel. Ty přípravy jsou ale dost o stresu. Nejen, že šijeme, ale šaty, jak víte, také půjčujeme, takže se u nás dveře, jak se říká, netrhly. Máme velkou radost, že spousta z vás nám věří a chce šaty právě od nás. Vím, že to říkám dost často, vlastně pořád, ale ono to tak je. To, že se vám naše práce líbí a nejen líbí, ale že šaty chcete na velkých společenských událostech i nosit, je pro nás to nejlepší vědomí naší práce. Ale já vím, proč to tak je. Protože hvězdy nosí PONER. A vy všechny jste naše hvězdy!

DALŠÍ ČLÁNKY